ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μπουτάρης ύψωσε αλβανική σημαία στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης – ΦΩΤΟ

 

Τον Δήμαρχο Δυρραχίου,

Βανγκιούς Ντάκο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

 

Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως διαβάζουμε στο Thestival, η συνάντηση έγινε ένα χρόνο ακριβώς από την υπογραφή της αδελφοποίησης των δύο πόλεων κι ο Γιάννης Μπουτάρης ύψωσε Αλβανική σημαία στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, για να υποδεχτεί τον καλεσμένο του.

Όσοι περνούσαν σήμερα από το δημαρχείο, δίπλα στην ελληνική σημαία, στη σημαία του δήμου Θεσσαλονίκης και της ΕΕ, έβλεπε την Αλβανική σημαία.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος ανέφερε: “Οι σχέσεις μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων πρέπει να είναι ουσιαστικές και όχι τυπικές και να εκφράζονται μέσω υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων για κοινό όφελος”, προσθέτοντας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο ενισχύονται οι δεσμοί ενώ παράλληλα εξομαλύνονται οι όποιες διαφορές.

 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δυρραχίου εξέφρασε την προσδοκία του για ανάπτυξη δράσεων Θεσσαλονίκης-Δυρραχίου μέσα στο 2013, με την πραγματοποίηση αμφότερων σύντομων -μονοήμερων ή διήμερων- επισκέψεων για τόνωση των αγορών καθώς και με τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού περιεχομένου όπως εκθέσεων ζωγραφικής και φωτογραφίας με κοινό θέμα ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, ζήτησε να ενημερωθεί για θέματα πολεοδομίας και κυκλοφοριακού, για να λάβει τεχνογνωσία από έναν μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο δήμο όπως αυτός της Θεσσαλονίκης

 

 

Πηγή www.newsit.gr

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top