ΑΛΒΑΝΙΑ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Αλβανίας στα εγκαίνια του αγωγού TAP στην Θεσσαλονίκη 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Αλβανίας στα εγκαίνια του αγωγού TAP στην Θεσσαλονίκη

Η Ελλάδα και τέσσερις χώρες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη εγκαινίασαν την Τρίτη την κατασκευή του Διαδρατικού Αγωγού (TAP) που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη σε μια προσπάθεια να μειώσουν την εξάρτησή τους από τη Ρωσία. Τα εγκαίνια του έργου έκανε ο πρωθυπουργούς της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη παρουσία εκπρόσωπων από όλες τις άμεσα εμπλεκόμενες χώρες.

[maxbutton id=”5″]

Από την Αλβανία παρίσταντο ο Νίκο Πελέσι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο Ντάμιαν Τζικνούρι, υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας.

Ο αγωγός 870 χιλιομέτρων αποτελεί τμήμα του λεγόμενου Νοτίου Διαδρόμου που θα συνδέει το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν Shah Deniz II με την Ιταλία.

Το έργο, συνολικού κόστους 5 δις ευρώ, θα διασχίζει τη Γεωργία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα και Θα μεταφέρει 10 δις κυβικά μέτρα αερίου το χρόνο στην Ευρώπη μέχρι το 2020.

 

Νίκο Πελέσι εγκαίνια του αγωγού ΤΑΡ (1) Νίκο Πελέσι εγκαίνια του αγωγού ΤΑΡ (2) Νίκο Πελέσι εγκαίνια του αγωγού ΤΑΡ (3) Νίκο Πελέσι εγκαίνια του αγωγού ΤΑΡ (4) Νίκο Πελέσι εγκαίνια του αγωγού ΤΑΡ (5) Νίκο Πελέσι εγκαίνια του αγωγού ΤΑΡ (6) Νίκο Πελέσι εγκαίνια του αγωγού ΤΑΡ (7)

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top