ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αλβανικής καταγωγής, Martin Shkreli, ο πιο μισητός άνθρωπος του διαδικτύου VIDEO

Αντιδράσεις στο διαδίκτυο από την αύξηση της τιμής φαρμάκου που χρησιμοποιούν ασθενείς του AIDS

Ένας πρώην επενδυτής (ιδιοκτήτης hedge funds), αγόρασε τα δικαιώματα ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται τα τελευταία 62 χρόνια για την θεραπεία ασθενειών που προκαλούνται από παράσιτα, ανεβάζοντας την τιμή του από 13,50 δολάρια σε 750 δολάρια.

Η είδηση δημοσιεύτηκε την Δευτέρα στους New York Times, προκαλώντας αντιδράσεις σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το φάρμακο ονομάζεται Daraprim και χρησιμοποιείται κυρίως ως θεραπευτική αγωγή σε βρέφη ή ενήλικες που έχουν αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, κυρίως σε όσους νοσούν από AIDS.

Το φάρμακο αγοράστηκε τον Αύγουστο από την εταιρεία Turing, η οποία ανήκει σε πρώην ιδιοκτήτη hedge funds. Ο 32χρονος Martin Shkreli δεν δίστασε να ανεβάσει την τιμή στα 750 δολάρια, γεγονός που τον καθιστά πλέον τον πιο μισητό άνθρωπο του διαδικτύου. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν το σχολίασαν μόνο απλοί πολίτες, αλλά και η υποψήφια στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Ο Shkreli έχει προσπαθήσει έκτοτε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, εμφανιζόμενος σε σειρά από τηλεοπτικές εκπομπές.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top