ΑΛΒΑΝΙΑ

Νότης Μαριάς: Παράνομη η αποστολή Ιταλών Αστυνομικών στην Αλβανία για την φύλαξη των Ελληνοαλβανικών συνόρων

Νότης Μαριάς: Παράνομη η αποστολή Ιταλών Αστυνομικών στην Αλβανία για την φύλαξη των Ελληνοαλβανικών συνόρων

[maxbutton id=”5″]

Ερώτηση αναφορικά με την απόφαση της Αλβανίας να κλείσει τα σύνορα και να απαγορεύσει την διέλευση των προσφύγων και τη στάση της Ιταλίας στην ως άνω απόφαση κατέθεσε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Απευθυνόμενος στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, επισημαίνει ότι «τόσο η απόφαση της Αλβανίας να κλείσει τα σύνορα και να απαγορεύσει την διέλευση των προσφύγων, όσο και η στάση της Ιταλίας να στηρίξει έμπρακτα τις ενέργειες των αλβανικών αρχών, συνιστούν παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου. Πιο συγκεκριμένα, με αυτές τους τις ενέργειες, Αλβανία και Ιταλία παραβιάζουν τόσο τη Συμφωνία της 25ης Οκτωβρίου 2015 για τη μεταναστευτική διαδρομή στα Δυτικά Βαλκάνια, όσο και την Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για το Καθεστώς των προσφύγων που ορίζει ρητά την υποχρέωση των Κρατών να προσφέρουν προστασία στους πρόσφυγες.

Επιπροσθέτως, η απόφαση της Ιταλίας να αποστείλει αξιωματικούς της αστυνομίας για την φύλαξη των συνόρων της Αλβανίας στην μεθόριο με την Ελλάδα, συνιστά προσβολή της καλόπιστης συνεργασίας που οφείλει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ Κρατών-Μελών της Ε.Ε. όπως επιβάλλεται από τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Συνθήκη Λειτουργίας της Ε.Ε.».

Ο κ. Μαριάς καλεί την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. «να λάβει μέτρα ώστε η Αλβανία και η Ιταλία να σταματήσουν να παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο»

ΠΗΓΗ http://www.trikalanews.gr/ellada/notis_marias_paranomi_i_apostoli_italon_astunomikon_gia_tin_fulaxi_ton_ellinoalbanikon_sunoron.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top