people and lifestyle

New York Times: Shqiptarët janë raca më intelektuale dhe më e bukur në Evropë

Fizikisht, shqiptarët janë raca më e bukur në Evropë. Femrat shqiptare janë shumë të bukura, me flokë të mbyllëta dhe nganjëherë sytë gri. Është kënaqësi të shihet ecja e tyre, sikurse vallëzimi i tyre kur bëjnë konkurrencë me Serbinë. Për herë të parë kur e pashë atë vallëzim më dha kënaqësi të veçantë.

Lëvizjet janë elegante dhe të forta në të njëjtën kohë. Po, janë shumë të bukura dhe të talentuara.
U ngjasojnë skocezeve të shekullit 17. Dhe kur e them këtë, mendoj se shqiptarët janë raca më intelektuale dhe më e bukur e Ballkanit. Nëse shkon në Konstandinopojë, dhe kërkoni të gjeni njeriun më të mirë, jo vetëm ushtarët, por edhe oficerët, do e shihni se ata janë shqiptarë. (New York Times, 21 Maj, 1911)

http://botapress.info/new-york-times-shqiptaret-jane-raca-intelektuale-dhe-me-e-bukur-ne-evrope/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top