ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Νεκρός μετανάστης που κρατούνταν στο ΑΤ Κηφισιάς

Το θάνατο κρατουμένου καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στο ΑΤ Κηφισιάς. Η αστυνομία επιβεβαιώνει τόσο το θάνατο του 21χρονου μετανάστη Μοχάμεντ Καμαρά από τη Γουϊνέα όσο και τη μεταφορά του σε δύο νοσοκομεία προκειμένου να νοσηλευθεί.

Η ΚΕΕΡΦΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι ο  Μοχάμεντ Καμαρά “είναι άλλος ένας νεκρός πρόσφυγας στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, εξ αιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας για την υγεία των κρατούμενων”.

Η ΚΕΕΡΦΑ μετά τους θανάτους στην Αμυγδαλέζα “προειδοποίησε ότι κάθε μέρα κράτησης των προσφύγων στα κρατητήρια – κολαστήρια της ΕΛΑΣ και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Να φροντίσει το ελληνικό κράτος για την μεταφορά της σωρού του νεκρού πρόσφυγα.”

Παράλληλα η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε “δυναμική απάντηση με το μεγάλο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη, διεθνή μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού”.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 21χρονος προσήλθε στο Α.Τ Πεύκης γιατί δεν είχε χαρτιά, ωστόσο οδηγήθηκε για να κρατηθεί στο ΑΤ Κηφισιάς, δέκα μέρες αργότερα στις 17/02 παραπονέθηκε στους αστυνομικούς για πόνους στην κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο.

Εκεί οι γιατροί του έδωσαν φαρμακευτική αγωγή την οποία συνέχισε στο ΑΤ Κηφισιάς.
Την επόμενη μέρα, κατά τις ίδιες αστυνομικές πηγές ο άτυχος νεαρός παραπονέθηκε ξανά για πόνους  με συνέπεια να μεταφερθεί στο Αμαλία Φλέμινγκ εκεί διαπιστώθηκαν υψηλές τιμές σακχάρου και νοσηλεύτηκε για δύο μέρες μέχρι τις 20/02 που απεβίωσε.

Επιβεβαιώνει η αστυνομία το θάνατό του καθώς και τις δύο μεταφορές του κρατουμένου σε δύο νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ http://www.avgi.gr/article/5350237/nekros-metanastis-pou-kratountan-sto-at-kifisias

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top