ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα επιδείνωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων

Νέα επιδείνωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων  μετά την απόφαση της Εισαγγελίας των Τιράνων να ξεκινήσει έρευνα για τα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2009 και με απώτερο στόχο την άσκηση ποινικών διώξεων με την κατηγορία της υπονόμευσης της ακεραιότητας της χώρας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ διπλωματικές πηγές στην Αθήνα κάνουν λόγο για συνεχή επιδείνωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

H εφημερίδα σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο “Η Αλβανία τραβά κι άλλο το σχοινί για την ΑΟΖ”  κάνει λόγο για δυσκολία στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ  Αλβανίας και Ελλάδας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Αυτό σύμφωνα με την Καθημερινή,  έρχεται να προσθέσει και άλλα προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών αφού και πριν από δύο εβδομάδες η αλβανική κυβέρνηση προχώρησε σε μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης που περιορίζει τα δικαιώματα και την εκπροσώπηση της μειονότητας, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top