Ειδήσεις για μετανάστες

Νέα Εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών για τους μετανάστες

Εγκύκλιο για να ακολουθείται ορθή και ενιαία πρακτική από τις υπηρεσίες του Δημοσίου σε ζητήματα που αφορούν σε μετανάστες εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο στο προσεχές μέλλον θα εκδώσει και σχετικό εγχειρίδιο.

Μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο αναφέρεται ο τρόπος εξέτασης και αντιμετώπισης εκκρεμών αιτήσεων που υποβλήθηκαν με βάση το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο και αφορούν στην οικογενειακή επανένωση, την ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα, τους τύπους αδειών διαμονής που αντικαταστάθηκαν με θεώρηση εισόδου (φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετέχουν σε προγράμματα πρακτικής άσκησης, μετακινούμενοι εργαζόμενοι κ.λπ.) ή καταργήθηκαν.

Επιπλέον, παρέχονται οδηγίες για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στη διάρκεια άδειας διαμονής σπουδών, την επανέκδοση άδειας διαμονής αόριστης διάρκειας, την είσοδο μελών για οικογενειακή επανένωση, αλλά και την άδεια διαμονής δεύτερης γενιάς κ.λπ.

Για να διαβάστε την νέα εγκύκλιο πατήστε εδώ

egk_ypes

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top