ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΔ: Ανοιχτή πρόσκληση στους λαθρομετανάστες το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Την αντίδραση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραγκούνη προκάλεσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια μεταναστών που αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης για διαβούλευση.

Σύμφωνα με σχετική δήλωση του κ. Καραγκούνη «τα όσα μεθοδεύει να νομοθετήσει η κυβέρνηση στο ζήτημα της ιθαγένειας, αποτελούν ανοιχτή πρόσκληση στους λαθρομετανάστες να εγγράψουν το παιδί τους στην πρώτη δημοτικού και αυτόματα να πάρουν άδεια παραμονής για τους ίδιους και την οικογένειά τους».

«Είναι το χειρότερο που μπορούν να κάνουν για την Ελλάδα και την κοινωνική συνοχή, όταν εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες περιμένουν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα» καταλήγει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, το δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας θα δίνεται στα παιδιά αλλοδαπών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση της εγγραφής τους στην Α’ τάξη Δημοτικού και της συνέχισης παρακολούθησης του σχολείου κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης, σε συνδυασμό με τη συνεχή νόμιμη διαμονή του ενός από τους γονείς του για πέντε χρόνια πριν από τη γέννησή του στη χώρα.

 

ΠΗΓΗ http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231408166

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top