ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ναυάγιο με μετανάστες στη Μεσόγειο- 60 αγνοούμενοι

Περίπου 60 μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο, που έγινε την Τρίτη στα ανοικτά της Λιβύης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι επιζήσαντες στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ελικόπτερο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού εντόπισε την Τρίτη ένα φουσκωτό σκάφος το οποίο φαινόταν να ξεφουσκώνει και έριξε στην θάλασσα ναυαγοσωστικές σχεδίες στους μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό. Στην συνέχεια το σκάφος βυθίστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

Το ιταλικό πλοίο Mimbelli έσπευσε εκεί και διέσωσε 52 μετανάστες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσαν οι επιζήσαντες, στο φουσκωτό επέβαιναν 117 ως 120 άνθρωποι, όλοι προερχόμενοι από την υποσαχάρεια Αφρική (Γκάνα, Μαλί, Νιγηρία, Καμερούν κλπ.).

Ελικόπτερο διέσωσε αργότερα δύο μετανάστες που κρατιόντουσαν σε βαρέλι το οποίο επέπλεε κοντά στην περιοχή στην οποία βυθίστηκε το φουσκωτό, σύμφωνα με το ιταλικό πολεμικό ναυτικό.

ΠΗΓΗ http://www.star.gr/Pages/Diethni.aspx?art=288383&artTitle=neo_navagio_me_metanastes_sti_mesogeio_agnoountai_60_anthropoi

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top