ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το Σερβία-Αλβανία”

Πρόταση να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη ο ποδοσφαιρικός αγώνας Σερβία-Αλβανία για τα προκριματικά του Euro 2016, ο οποίος διεκόπη προ ημερών λόγωσοβαρών επεισοδίων, κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη συνεδρίαση την Δευτέρα (20/10) του προεδρείου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε χαρακτηριστικά: “Εγώ πρότεινα στον Τζιτζικώστα να είναι η Θεσσαλονίκη η πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, αφού και η UEFA είπε να διεξαχθεί σε ουδέτερο έδαφος. Το πρότεινα αυτό για να φανεί ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη συμφιλίωσης”.

Ανακαλεί την πρόταση του

Ωστόσο χτες  ο Γιάννης Μπουτάρης ανακάλεσε την πρόταση του, μετά τον σάλο που προκάλεσε η σκέψη του να προτείνει την διεξαγωγή του αγώνα Σερβία-Αλβανία, που διεκόπη, στη Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο κ. Μπουτάρης διευκρινίζει ότι ήταν απλά μια σκέψη δική του συμβολίζοντας τη Θεσσαλονίκη «ως πόλης συμφιλίωσης και συνύπαρξης λαών και πολιτισμών».

«Σε κάθε περίπτωση, για τον τόπο διεξαγωγής του επαναληπτικού αγώνα αρμόδια ν’ αποφασίσει είναι η UEFA, στην οποία δεν έχει κατατεθεί, φυσικά, οποιαδήποτε σχετική πρόταση, πόσω μάλλον από τον Δήμο Θεσσαλονίκης που είναι αναρμόδιος για μια τέτοια κίνηση» συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Περαιτέρω συζήτηση ξεφεύγει από τα όρια της πραγματικότητας και εισέρχεται στη σφαίρα της παραφιλολογίας» καταλήγει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/mpoytarhs_na_dieksaxthei_sth_thessalonikh_to_servia-alvania.3093205.html

http://www.sport-fm.gr/article/ta-mazeuei-o-mpoutaris-gia-ton-agwna-serbia-albania-sti-thessaloniki/792521

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top