Ειδήσεις για μετανάστες

Να χρησιμοποιηθούν οι μετανάστες ως δωρεάν εργατικά χέρια

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο υπενθύμισε ότι οι δήμοι που φιλοξενούν μετανάστες, οι οποίοι αιτούνται άσυλο, μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν ως δωρεάν εργατικά χέρια, σε μια περίοδο που η άφιξη χιλιάδων προσφύγων σε καθημερινή βάση προκαλεί εντάσεις σε όλη τη χώρα.

«Πρέπει να ζητήσουμε από τους δήμους να εφαρμόσουν την οδηγία μας που επιτρέπει τη δωρεάν εργασία των μεταναστών. Αντί να τους αφήσουμε να μην κάνουν τίποτα, ας δουλέψουν» φέρεται να είπε ο υπουργός, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως εξήγησε ο Μάριο Μορκόνε, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικών δικαιωμάτων και μετανάστευσης στο υπουργείο Εσωτερικών, οι μετανάστες που ζητούν άσυλο στη χώρα μπορούν να απασχοληθούν «σε κοινωφελή ή σε περιβαλλοντικά έργα».

Οι δήμοι και οι κοινότητες θα πρέπει μόνο να τους παράσχουν ασφάλιση «ώστε να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης» και «να τύχουν καλύτερης υποδοχής».

Σήμερα απαιτούνται περίπου έξι μήνες μέχρι να εξεταστεί μια αίτηση για χορήγηση ασύλου και κατόπιν άλλοι 12-18 μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες.

Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι πρόσφυγες μπορεί να μείνουν έως και δύο χρόνια σε κέντρα υποδοχής, χωρίς να έχουν άδεια εργασίας.

Οι δηλώσεις του Αλφάνο έγιναν πριν από τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει με εκπροσώπους δήμων και περιφερειών, καθώς ολοένα και περισσότερες αυτοδιοικητικές αρχές αρνούνται να φιλοξενήσουν περισσότερους μετανάστες.

ΠΗΓΗ http://www.zougla.gr/kosmos/article/o-ipourgos-esoterikon-tis-italias-zitise-na-xrisimopi8oun-i-metanastes-os-dorean-ergatika-xeria

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top