ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Να ανοίξουν τα σύνορα της Κροατίας  για τους μετανάστες ζητά ΜΚΟ

Η μη κυβερνητική οργάνωση “Κέντρο Μελετών για την Ειρήνη” εξέφρασε ανησυχία για την ασφάλεια των μεταναστών στην Κροατία, μετά το τραγικό περιστατικό στο κέντρο κράτησης μεταναστών στη συνοριακή διάβαση Μπαγιάκοβο, όπου ένας Σύριος υπήκοος πέθανε σε πυρκαγιά και τρεις υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα.

Η μη κυβερνητική οργάνωση καλεί την κυβέρνηση της Κροατίας να ανοίξει τα σύνορα σε πρόσφυγες και άλλους μετανάστες.

Το “Κέντρο Μελετών για την Ειρήνη” επισημαίνει ότι από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα και ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η πλειοψηφία των προσφύγων από τη Συρία μετακινήθηκαν στον Λίβανο, στην Τουρκία και στην Ιορδανία.

Περίπου 150.000 Σύριοι πρόσφυγες έχουν φτάσει σε κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου αναζητούν άσυλο. Από το 2010, 357 Σύριοι έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο στην Κροατία, και μόνο σε 23 αιτούντες παρέχεται προστασία, σημειώνει η ΜΚΟ.

Το “Κέντρο Μελετών για την Ειρήνη” υπενθυμίζει ότι οι άνθρωποι εγκαταλείπουν κατεστραμμένες από τον πόλεμο χώρες και αναγκάζονται συχνά να ξεκινήσουν ταξίδι σε επικίνδυνες περιοχές για να φτάσουν σε ασφαλέστερα σημεία, και επικρίνει την πρακτική των αρχών να συλλαμβάνουν μη νόμιμους μετανάστες, το “μοναδικό αμάρτημα” των οποίων είναι ότι διασχίζουν σύνορα χωρίς ταυτότητες και θεωρήσεις αδειών εισόδου.

ΠΗΓΗ http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=404581&catID=4

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top