ΑΛΒΑΝΙΑ

Ν. Κοτζιάς  λύση των θεμάτων Ελλάδας Αλβανίας μέσα στο 2018

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξη που παραχώρησε  το μεσημέρι στο Ρ/Σ Real fm και μίλησε μεταξύ άλλων και για τις  ελληνοαλβανικές σχέσεις .

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις ο κ. Κοτζιάς είπε ότι «έχουν γίνει τα βήματα που είχαμε προβλέψει και παρακαλέσει να υπάρξουνε, έχει ανταποκριθεί η αλβανική πλευρά», και αναφερόμενος τόσο στην ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Αθανασίου όσο και στα κοιμητήρια των Ελλήνων πεσόντων καθώς και στην παροχή αλβανικής υπηκοότητας στον αρχιεπίσκοπο Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο τόνισε: «Μερικοί λένε έπρεπε να γίνει- ήταν αυτονόητο που έγινε, ναι, αλλά αυτά τα “αυτονόητα” δεν γινόντουσαν επί 25 χρόνια. Μην προσπαθούν να αμφιβάλλουν και να αμφισβητήσουν την καλυτέρευση των σχέσεων Ελλάδος- Αλβανίας και πόσο ωφέλιμες είναι αυτές».

Προσέθεσε ότι ο ίδιος ευχαρίστησε και την αλβανική κυβέρνηση και τον Αλβανό Πρόεδρο για την καλή διάθεση που έδειξαν, επισημαίνοντας ότι θέλει να πει «δημοσίως ότι στο μέγιστο πρόβλημα που νιώθουμε ότι έχουνε οι Αλβανοί, ότι δεν έχει καταργηθεί αρκούντος επισήμως το εμπόλεμο, η Ελλάδα ασφαλώς θα ανταποκριθεί. Και δεν μπορεί να υπάρχει ούτε καν ένα τυπικό κόλλημα, μια τυπική δέσμευση ή μια τυπική υποψία ότι υπάρχει κάποια εμπόλεμη κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες, αυτές είναι ανοησίες ιστορικές και πρέπει να τελειώνουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top