ΑΛΒΑΝΙΑ

N.Κοτζιάς η Ελλάδα είναι τυχερή που έχει Αλβανούς μετανάστες 

Ο υπουργός Εξωτερικών N.Κοτζιάς πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, στα πλαίσια της περιοδείας του στα Δυτικά Βαλκάνια.  Στην Αλβανία συναντήθηκε με τον Αλβανό ομόλογό του  Μπουσάτι, καθώς και με όλη την πολίτικη ηγεσία της Αλβανίας.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αλβανό υπουργό εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς άνοιξε τον λόγο του κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους αλβανούς μετανάστες.

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Θα ήθελα να ξεκινήσω όχι από την Αλβανία, αλλά από τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα. Λέω πάντα δημόσια στη χώρα μου, ότι είμαστε τυχεροί που έχουμε τέτοιους συμπολίτες, οι οποίοι είναι άνθρωποι με κουλτούρα θέλησης και εργατικότητας, αποτελεσματικότητας, με διάθεση δυναμικής ανόδου. Νομίζω ότι είμαστε οι πιο τυχεροί σε όλη την Ευρώπη που έχουμε τέτοιους μετανάστες. Αυτοί οι μετανάστες με το νέο νόμο που πέρασε η κυβέρνησή μας στη Βουλή, και ιδιαίτερα τα παιδιά τους, είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο χώρες μας.

Και πρέπει να προσθέσω κάτι, τιμώντας τους φοιτητές μου. Πάντα στις τάξεις του Πανεπιστημίου οι Αλβανοί είναι ανάμεσα στους πέντε-δέκα καλύτερους φοιτητές, με ισχυρή θέληση να πετύχουν, να μάθουν, να ανοίξουν δρόμους στη ζωή τους. Τους εκτιμώ και τους αγαπώ πολύ. Είμαι τυχερός ως Έλληνας που έχουμε αυτούς τους δραστήριους μετανάστες από την Αλβανία, αλλά είμαι και τυχερός ως καθηγητής που είχα – και ελπίζω να έχω και στο μέλλον – τέτοιους καλούς φοιτητές. Είναι το πνεύμα ενός λαού που θέλει να ανοίξει δρόμους στο μέλλον.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top