Κώδικας Μετανάστευσης

Μούιζνιεκς: Ο Κώδικας Μετανάστευσης ενισχύει την ατιμωρησία

«Απερίσκεπτη» χαρακτηρίζει την κυβερνητική τροπολογία ο Ευρωπαίος επίτροπος

Τη σοβαρή του ανησυχία για την επιχειρούμενη από την ελληνική κυβέρνηση τροποποίηση του άρθρου 19 του μεταναστευτικού κώδικα εκφράζει, με δημόσια παρέμβασή του από το Στρασβούργο, ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς.

Υπενθυμίζεται πως με το άρθρο 19 θα επιτρέπεται η απέλαση μεταναστών, που έχουν καταγγείλει ψευδώς ότι έπεσαν θύματα ρατσιστικής ή παράνομης βίας από όργανα της επιβολής του νόμου στην Ελλάδα.

Η τροπολογία αυτή είναι απερίσκεπτη και δεν θα πρέπει να εγκριθεί, τονίζει ο επίτροπος, διευκρινίζοντας ότι, μέσω αυτής της τροπολογίας, μετατίθεται το βάρος της απόδειξης των καταγγελιών στους μετανάστες και προετοιμάζει το έδαφος για απελάσεις μεταναστών, που ναι μεν υπέστησαν ρατσιστική βία, αλλά δεν μπόρεσαν να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους.

Η τροπολογία αυτή θα ενισχύσει επίσης την ατιμωρησία, υπογραμμίζει ο επίτροπος, δεδομένου ότι, κατά πάσα πιθανότητα, οι μετανάστες θα αποφύγουν να καταγγέλλουν περιπτώσεις κακομεταχείρισής τους από τα όργανα της επιβολής του νόμου στην Ελλάδα.

Υποστηρίζοντας ότι «δεν βλέπει την ανάγκη για να περάσει μία τέτοια διάταξη» ο επίτροπος καλεί το ελληνικό κοινοβούλιο να απορρίψει αυτή την τροπολογία και, αντ’ αυτής, να υιοθετήσει έναν κώδικα μετανάστευσης που θα ενισχύσει, αντί να αποδυναμώσει τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών που είναι θύματα ρατσιστικής ή άλλης παράνομης βίας.

ΠΗΓΗ http://www.newsbeast.gr/greece/FakelosMetanastes/arthro/659206/mouiznieks-o-kodikas-metanasteusis-enishuei-tin-atimorisia/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top