ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Miratohet në Komisionin Parlamentar Kodi i Emigracionit

Me shumë ndryshime u votua në Komisionin Parlamentar projektligji i Kodit të Emigracionit.

Projektligji u mbështet nga Demokracia e Re, Pasok, ndërsa Siriza deklraroi se do të japë mendimin kur projektligji të kaloi për votim përfundimtarë. Dhimar u shpreh pro projektligjit ndërsa Grekët e Pavarur, Partia Komuniste dhe Agimi i Artë votuan kundër

Zëvëndësministri i Brendëshëm Leonidhas Grigorakos deklaroi se deri në votimin përfundimtarë të ligjit, do pranoi dhe ndryshime të reja që do propozohen.

“Kodi i Emigracionit zgjidh shumë probleme, por nuk i jep zgjidhje të gjithave problemeve të emigrantëve. Nuk do zgjidhim problemet e emigrantëve që ndodhen në gjithë Europën vetëm në një seancë parlamentare. Jemi të hapur në propozime ” deklaroi ndër të tjera zëvëndëministri i brendëshëm.

Koment Albanians.gr për sa i përket qëndimit të partisë kryesore Siriza mbi Kodin e Emigracionit.

Siç doli në diksutimin që u bë të mërkurën në parlamentin grek  mes Përfaqësuesëve të emigrantëve dhe organizatave të emigracionit me përfaqësuesen e Siriza në komisionin parlamentarë për Kodin e Emigracionit znj. Vasiliki Katrivanou,
(LEXONI MË SHUMË PËR TEMËN KËTU  Diskutim në Parlamentin Grek mes grupit të Siriza dhe përfaqësuesëve të emigrantëve për Kodin e Emigracionit), partia opozitare në thelb është pro Kodit të Emigracionit por dëshiron të bëhen akoma më shumë përmirsime. Sipas znj. Vasiliki Katrivanou për partinë e saj çdo ligj që ndihmon njerëz është i mirëpritur.

Sipas ekspertëve të emigracionit dhe analistëve politik një pjesë e Siriza do votoi pro Kodit të Emigracionit kurse pjesa radikale e kësaj partie është kundra. Biles analistët shprehin shqetësimin se edhe një pjesë e Demokracisë të Re janë kundra këtij ligji. Sipas analistëve ka shumë mundësi ky projektligj të votohet me bashkpunimin e Demokracisë të Re, Pasokut , një pjesë të Siriza dhe Dhimar. Dy partitë opozitare konsiderojnë se ky projektligj është nga më të mirët që ka ardhur ndonjëherë në parlament për sa i përket çështjes të emigracionit. Pra sa pa gjë më mirë të mbështetet kjo përpjekje e qeverisë.

Për Albanians.gr

Gaston Sanxhaku

Diskutim në Parlamentin Grek mes grupit të Siriza dhe përfaqësuesëve të emigrantëve për Kodin e Emigracionit

Çfarë parashikon Kodi i emigracionit dhe integrimi social ?

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top