Shqip

Miratohen në Parlamentin Grek ndryshimet marrjes së  nënshtetësisë

U miratuan dje në Parlamentin Grek, amendamenti i ministrisë së brendshme, në të cilën përfshihen të gjitha ndryshimet e ligjit të nënshtetësisë.

Më konkretisht

  1. Rritet periudha e qëndrimit  të ligjëshëm në Greqi nga 7 në 12 vite. Përpara se emigranti të bëj kërkesë për marrjen e nënshtetësisë greke , duhet të ketë plotësuar 12 vite qëndrimi të ligjëshëm në Greqi
  2. Emigranti që dëshiron të bëj kërkesë për nënshtetësinë greke,nuk i nevojitet të jetë i pajisur me leje të përherëshme afatgjate, (siç ndodhte deri tani-dhjetvjeçare, epi makron etj) por mund ta bëj këtë kerkesë me çdo leje e vlefshme qëndrimi, me përjashtim të provizoreve.
  3. Për marrjen e nënshtetësisë  për gjeneratën e dytë tashmë mund të bëjnë kërkesë dhe ata persona që kanë ndjekur një shkollë të huaj në Greqi, por që e cila duhet gjithsesi të ketë zbatuar programin grek të arsimit të detyrueshëm.
  4. Çertifikatat me gabime  nuk do të jetë nevoja të korrigjohen me vendime gjyqësore. Ato do të bëhen me një akt të kryetarit të bashkisë.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top