Albanians.gr – Η σελίδα της Αλβανικής Κοινότητας Στην Ελλάδα

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ministri Gjerman Emigrantët të integrohen, abuzuesit të dëbohen

Ministri i Brendshëm i Bavarisë, Joachim Herrmann ka bërë thirrje për integrim më të mirë të refugjatëve, por edhe për dëbimin më të shpejtë të abuzuesve. Një letër CSU ka zbuluar edhe projekt-planet për aplikim të shpejtë për azil.

Sipas Hermann, i cili i përket partisë bavareze CDU të Gjermanisë, azili dhe politikat për refugjatët duhet të jenë në përputhje me mjetet “që sigurojnë ndihmë për refugjatët e vërtetë, por edhe duke u thënë atyre që abuzojnë me sistemin që ata nuk mund të qëndrojnë përgjithmonë.”

Kur një vendim është bërë, ajo duhet të zbatohet: “Kjo do të thotë, në qoftë se dikush është i njohur si refugjat, atëherë integrimi duhet të vazhdojë të përmirësohet,” tha Herrmann për “Bayerischer Rundfunk” të premten. Sipas Hermann, kjo përfshin “shkollim të mirë dhe formimin profesional në mënyrë që refugjatët mund të jenë edhe të integrohen në tregun e punës.”

Deportim të abuzuesve
Në të njëjtën kohë, Herrmann bëri thirrje gjithashtu për dëbim të shpejtë për ata abuzojnë me të drejtën e azilit. “Nëse Zyra Federale e mohon një kërkesë për azil atëherë konkluzioni logjik është se ai person duhet që sa më shpejt të lërë vendin tonë. Ne duhet të zbatojë këtë mënyrë konsistente;. Përndryshe i gjithë procesi do të bëhet një farsë.”- shprehet Herrmann.

Në këtë kuptim dëbimi nuk është “ksenofobe, por rezultat i një procesi kushtetues”, tha politikani CSU.

Hermann gjithashtu tha se ka ende një shqetësim që “pranimi nga ana e Gjermanisë do të zvogëlohet në qoftë se ata të cilët nuk janë njohur si refugjatë, ende mund të jetojnë këtu me ne.”

Aplikimi më i shpejtë
Gjithashtu të premten, gazeta gjermane “Süddeutsche Zeitung” citon një draft-propozim nga CSU e cila bën thirrje për një proces më të shpejtë të aplikimit për azilkërkuesit në Gjermani, duke shtuar se në mesatare procesi i azilit “është në mënyrë të konsiderueshme më i gjatë sesa në vendet fqinje si Zvicra.
Aktualisht, procedura e azilit në Gjermani merr një mesatare prej tetë muajsh. Megjithatë, sipas raportit, CSU do të synojë për të përfunduar rastet e thjeshta në vetëm gjashtë javë. Raste të tilla përfshijnë, për shembull, ku azilkërkuesi është nga një i ashtuquajtur qarku i sigurtë të origjinës ose kur ato tashmë janë të regjistruar në një vend tjetër të BE-së para aplikimit të tyre në Gjermani.
Burimi: http://shqiptarja.com/Bota/2728/gjermani-herrmann-emigrantet-te-integrohen-abuzuesit-te-debohen-263395.html#sthash.eC6IhHjy.dpuf

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top