ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μικρότερη η φετινή πασχαλινή έξοδος στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής

Αυξημένη είναι η κίνηση στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, καθώς οι Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες της Ελλάδας, φεύγουν μαζικά για να περάσουν το Πάσχα στην πατρίδα τους με τις οικογένειές τους. Σύμφωνα πάντως με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, η φετινή έξοδος προβλέπεται να είναι μάλλον η μικρότερη των τελευταίων χρόνων, γεγονός που αποδίδεται στην οικονομική κρίση.

Όπως δήλωσε τελωνειακός υπάλληλος στον «e-ptolemeos.gr» «η ροή στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής είναι συνεχής, η κατάσταση είναι ομαλή και διαχειρίσιμη, καθώς οι ουρές των αυτοκινήτων δεν ξεπερνούν τα 30 μέτρα». Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «περισσότερο περιμένεις σε ένα φανάρι, παρά στο Τελωνείο, οπότε την μικρή αυτή αναμονή, οι ταξιδιώτες την αντιμετωπίζουν με χαμόγελο. Άλλωστε όλο το προσωπικό βρίσκεται έξω, ανακλήθηκαν όλες οι άδειες και εξυπηρετούμε τον κόσμο που ταξιδεύει».

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία είναι εύκολη και αποφεύγεται η πολύωρη αναμονή, επειδή τα περισσότερα αυτοκίνητα των οικονομικών μεταναστών είναι με ελληνικές πινακίδες, οπότε δεν καταχωρούνται, σε αντίθεση με τα αλβανικά που καταχωρούνται, αλλά είναι πολύ λιγότερα.

Σύμφωνα με την εικόνα που περιγράφουν οι τελωνειακοί υπάλληλοι, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη παρατηρείται αυξημένη κίνηση, αλλά είναι αρκετά μικρότερη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Τη Μεγάλη Πέμπτη ο ρυθμός αύξησης ήταν αρκετά μεγαλύτερος, καθώς εκτιμάται ότι πέρασαν προς Αλβανία πάνω από 1.000 αυτοκίνητα, έναντι 600 τη Μεγάλη Τετάρτη  ενώ το αποκορύφωμα της Πασχαλινής εξόδου των Αλβανών αναμένεται τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, οπότε εκτιμάται ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που θα διέλθει από την Κρυσταλλοπηγή θα ξεπεράσει τις 2.000 ημερησίως, ενώ θα αυξηθούν και οι διελεύσεις των πούλμαν.

Όπως επισημαίνουν οι τελωνειακοί υπάλληλοι η έξοδος θα συνεχιστεί μέχρι και αργά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ θυμούνται ότι παλιότερα, ακόμη και την ώρα της Ανάστασης υπήρχε ουρά στο Τελωνείο.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top