ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης παίρνει η Μεγάλη Βρετανία

Ο βρετανός πρωθυπουργός παρουσίασε τις εξαγγελίες του για τους αυστηρότερους κανονισμούς που θα επιδιώξει όσον αφορά το τι ισχύει με μετανάστες από ευρωπαϊκές χώρες στη Βρετανία, τις οποίες συνέδεσε με την παραμονή στους «28».

Οι αλλαγές είναι «απόλυτη προϋπόθεση» στις συνομιλίες με την ΕΕ, είπε, αλλά «εάν δεν εισακουστούν, δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτε» -δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς στο ενδεχόμενο βρετανικής αποχώρησης.

Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι θα ζητήσει τις αλλαγές εάν εκλεγεί τον Μάιο.

Ο Κάμερον είπε ότι θα ζητήσει από την ΕΕ αλλαγή των συνθηκών.

«Υπάρχει μία συζήτηση στην Ευρώπη για το ποια ακριβώς σημεία της νομοθεσίας, ποια σημεία της Συνθήκης θα θέλεις να αλλάξεις, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το πακέτο θα χρειαστεί αλλαγή της Συνθήκης και είμαι αισιόδοξος ότι αυτό μπορούμε να το διαπραγματευτούμε» είπε.

Οι προτάσεις παρουσιάστηκαν την Παρασκευή και μεταξύ άλλων προβλέπουν ότι υπήκοοι χωρών της ΕΕ θα πρέπει πρώτα να έχουν εργαστεί για τέσσερα χρόνια πριν εφαρμοστούν και στην περίπτωσή τους ευνοϊκές φορολογικές προβλέψεις ή πριν αποκτήσουν πρόσβαση σε επιδόματα.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων που έδειχναν την Πέμπτη νέα μεγάλη αύξηση της μετανάστευσης -κατά το μεγαλύτερο μέρος της από κράτη μέλη της ΕΕ- ερμηνεύθηκε ως πλήγμα για τον συντηρητικό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, που πιέζεται από την αύξηση της δημοτικότητας του αντιευρωπαϊκού, ξενοφοβικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) έξι μήνες πριν τις κάλπες.

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231366995

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top