Ειδήσεις για μετανάστες

Μέτρα για το μεταναστευτικό προανήγγειλε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον

Την θωράκιση της Βρετανίας έναντι επίδοξων μεταναστών, που επιχειρούν να φθάσουν στην χώρα από την υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης, προανήγγειλε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε ομιλία του στο βρετανικό κοινοβούλιο τόνισε ότι ήδη έχουν εκπονηθεί τα πρώτα σχέδια από την βρετανική κυβέρνηση, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι των αλληλοκατηγοριών με την Γαλλία.
«Εξετάζουμε αν μπορούμε να ενισχύσουμε με προσωπικό, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στην δική μας πλευρά του καναλιού της Μάγχης για να κάνουμε την διαφορά. Ωστόσο απομένουν πολλά να κάνουμε. Θα πρέπει να συνεργαστούμε στενότερα με τους Γάλλους. Δεν υπάρχει λόγος να δείχνει ο ένας τον άλλον με το δάκτυλο. Υπάρχει μία στενή συνεργασία και θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι», επεσήμανε ο Ντέιβιντ Κάμερον στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις σκηνές που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες την Τρίτη στο λιμάνι του Καλαί στην Γαλλία, κατά τη διάρκεια της απεργίας εργατών στα οχηματαγωγά πλοία.

Δεκάδες μετανάστες άνθρωποι, που επιθυμούν να φθάσουν στην Βρετανία εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία και άνοιξαν τις πόρτες στις νταλίκες για να περάσουν στην αντίπερα όχθη.

 

ΠΗΓΗ http://gr.euronews.com/2015/06/24/cameron-urges-more-action-on-migrants-crisis-after-calais-chaos/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top