ΑΛΒΑΝΙΑ

Οι μεσογειακές κρουαζιέρες ανακαλύπτουν την Αλβανία

Οι μεσογειακές κρουαζιέρες ανακαλύπτουν την Αλβανία

Για πρώτη φορά, εικοσιπέντε χρόνια μετά την πτώση του κομμουνιστικού κόμματος, η Αλβανία συμπεριλήφθηκε στο δρομολόγιο των μεσογειακών κρουαζιέρων. Συγκεκριμένα, πρόσφατα ένα πλοίο της MSC με 3.000 επιβάτες έφτασε στο λιμάνι της πόλης των Αγίων Σαράντα, στο νότιο τμήμα της χώρας. Η δήμαρχος της πόλης, Florjana Koka, καλωσόρισε επισκέπτες από την Ιαπωνία, το Μεξικό, την Αργεντινή, τη Νορβηγία, την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία. Το μεγάλου μήκους πλοίου, εμπόδισε την αποβίβασή των τουριστών στο λιμάνι, οπότε αναγκαστικά αποβιβάστηκαν στον κόλπο.

Η δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου είναι ένα «σημαντικό γεγονός» για αυτή τη μικρή πόλη των 20.000 ανθρώπων. Σύμφωνα με το δρομολόγιο της κρουαζιέρας, η στάση στους Αγίους Σαράντα αναμένεται μέχρι το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, αυξάνοντας τα τουριστικά έσοδα της πόλης, ενισχύοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας την εικόνα της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Σημειώνεται ότι οι μεσογειακές κρουαζιέρες δεν περιέλαβαν ποτέ την Αλβανία στο δρομολόγιό τους, ενώ η νέα διαδρομή αναμένεται να προσελκύσει την προσοχή πολλών ταξιδιωτών.

Το λιμάνι των Αγίων Σαράντα έχει επιλεγεί φέτος ως στάση αυτής της μεσογειακής κρουαζιέρας μαζί με τη Βενετία, το Μπάρι, τη Μύκονο και το Κατάκολο, καθώς και την κροατική πόλη του Ντουμπρόβνικ, κλασικοί προορισμοί τουριστικών διαδρομών.

Η Αλβανία καλωσόρισε πέρυσι 4,7 εκατομμύρια τουρίστες, αποφέροντας στην οικονομία  1.5 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της.

ΠΗΓΗ http://www.tourismtoday.gr/?p=54151

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top