ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Μέσα σε 14 χρόνια 22000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο

Μέσα σε 14 χρόνια, 22.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη. Η “ταρίφα” των κυκλωμάτων και οι τεράστιες δημόσιες δαπάνες στις χώρες της Ε.Ε. Η κλιμάκωση του προβλήματος μετά την αραβική “Άνοιξη”.

Η Μεσόγειος είναι πλέον η πιο επικίνδυνη θάλασσα στον κόσμο!

Μπορεί να ακούγεται ως μακάβριο και να παραπέμπει σε άλλες εποχές, αλλά τα στατιστικά στοιχεία το επιβεβαιώνουν: Μεταξύ 2000 και 2014, 22 000 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.

Διεθνείς οργανισμοί μάλιστα, χαρακτηρίζουν το 2014 ως «την πιο θανατηφόρα χρονιά”, καθώς στην Μεσόγειο έχασαν την ζωή τους 3.072 μετανάστες, σχεδόν διπλάσιοι απο το 2011 που έγινε η “Αραβική Άνοιξη” και τα πρώτα καραβάνια των προσφύγων απο τις αραβικές χώρες προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην διάρκεια της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταγραφεί 4.077 θάνατοι παράνομων μεταναστών απο τους οποίους το 75% έχουν συμβεί στην Μεσόγειο. Το σίγουρο όμως είναι ότι οι επίσημες στατιστικές δεν καταγράφουν το σύνολο του προβλήματος. Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος απο αυτόν που απεικονίζεται στις επίσημες στατιστικές.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top