Ειδήσεις για μετανάστες

Μεγάλες καθυστερήσεις στην ανανέωση των Αδειών Διαμονής

Μεγάλες καθυστερήσεις στην ανανέωση των Αδειών Διαμονής, που ξεπερνούν τη λήξη των ισχυουσών με αποτέλεσμα μετανάστες να βρίσκονται σε καθεστώς αβεβαιότητας και να κινδυνεύουν με σύλληψη, καταγγέλλει η οργάνωση Generation 2.0

«Πέραν των καθυστερήσεων στην Υπηρεσία Ασύλου που γίνονται αντιληπτές πλέον σε όποιον περνάει καθημερινά από την Κατεχάκη, κατά τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα και στη ΔΑΜ Α’ Αθηνών που εξυπηρετεί όλο το Δήμο Αθηναίων. Ραντεβού για ανανέωση άδειας διαμονής δίνονται σε ημερομηνίες μετά τη λήξη των ισχυουσών», τονίζει η οργάνωση και προσθέτει ότι λόγω αυτών των καθυστερήσεων, εγκυμονούν κίνδυνοι ακόμα και φυλάκισης των μεταναστών, που φαίνονται πλέον παράτυποι.

«Στο διάστημα αυτό όμως δεν δίνεται κάποια βεβαίωση, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να φαίνονται παράτυποι. Το γενικευμένο καθεστώς αβεβαιότητας, μάλιστα, μπορεί να φτάσει ακόμη και στον ένα μήνα. Σ’ αυτήν την περίοδο, οι άνθρωποι κινδυνεύουν να οδηγηθούν στο κρατητήριο, να χάσουν την εργασία τους ή και την ασφάλισή τους.»
Η μη κερδοσκοπική οργάνωση προσθέτει ότι «η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, δεδομένου μάλιστα ότι πλησίαζε η εποχή για τις ανανεώσεις των αδειών διαμονής που δόθηκαν με την αρχική εφαρμογή του νόμου στα τέλη του 2015.

Παρ’ όλα αυτά, τα προβλήματα για την έκδοση ή την ανανέωση αδειών παραμονής αντί να επιλύονται, διογκώνονται. Η τρίμηνη καθυστέρηση για την επέκταση της ΚΥΑ 51738/2014 (σχετικά με την εξαγορά ενσήμων) είναι ενδεικτική του φαινομένου.»

Τέλος, το Generation 2.0 καλεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και κάθε αρμόδιο «να προχωρήσει σε ρύθμιση για όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να διατηρήσουν το καθεστώς νομιμότητας που τόσο δύσκολα απέκτησαν.»

ΠΗΓΗ https://www.thepressproject.gr/article/121753/Epikindunes-kathusteriseis-stin-ananeosi-Adeion-Diamonis

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top