ΑΛΒΑΝΙΑ

Με ένα δισ. δολάρια θα στηρίξει την Αλβανία η Παγκόσμια Τράπεζα

Με ένα δισ. δολάρια θα στηρίξει την Αλβανία η Παγκόσμια Τράπεζα

Με το ποσό του 1,1 δισ. δολαρίων θα στηρίξει οικονομικά την Αλβανία η Παγκόσμια τράπεζα.

Η εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας στα Τίρανα, Ταχσέν Σαγιέντ, προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου πλαισίου της εταιρικής σχέσης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομίας και Οικονομικών.

Κατά την περίοδο 2015-2019, με την ενίσχυση της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα υλοποιηθούν περίπου 15 σχέδια, κατά μέσο όρο, τρία έργα ανά έτος, για τη δημοσιονομική στήριξη, την χρηματοπιστωτική μεταρρύθμιση του τομέα και τη χρηματοδότηση του ενεργειακού συστήματος.

«Η στήριξη αυτή αποσκοπεί σε πέντε κατευθύνσεις, με στόχο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης», δήλωσε η κ. Σαγιέντ. Πρόσθεσε δε, ότι η Παγκόσμια Τράπεζα θα συνεχίσει να παραμένει προσηλωμένη στην παροχή συνεχούς τεχνικής και οικονομικής υποστήριξης προς την Αλβανία, σύμφωνα με την αναπτυξιακή στρατηγική της. Η κ. Σαγιέντ είπε ακόμα, ότι η Παγκόσμια Τράπεζα στηρίξει και τη μεταρρύθμιση στον τομέα της ενέργειας.

Το σχέδιο – πλαίσιο της νέας πενταετούς εταιρικής σχέσης, μεταξύ Παγκόσμιας Τράπεζας και Αλβανίας, θα είναι αντικείμενο συζητήσεων το Μάρτιο και έπειτα θα παρουσιαστεί στο διοικητικό συμβούλιο των εκτελεστικών διευθυντών της Παγκόσμιας Τράπεζας, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top