ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαθήματα αλβανικής γλώσσας και ιστορία στα Χανιά

Συνεχίζονται τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμαμτος Europe for Diversity, με την υποστήριξη του Τμήματος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων.

 

Οι μικροί μαθητές ,ηλικίας 6-12 χρονών, διδάσκονται αλβανική γλώσσα και ιστορία από εκπαιδευτικούς αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Τετάρτη, από τις 16:00 έως τις 17:30, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων.

 

Πρόθεση του Δήμου Χανίων, σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Χρυσούλα Χατζηδάκη, είναι η ενίσχυση της παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας με κάθε πρόσφορο μέσο, καθώς και η υποστήριξη και ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι οικονομικοί μετανάστες. Τα παιδιά τους, τα περισσότερα  από τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, είναι αναγκαίο να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα  και ο Δήμος Χανίων συμβάλλει στην επιτυχία της προσπάθειας αυτής.

 

Πηγή  www.neakriti.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top