ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λέξεις και σκέψεις απ’ όλο τον κόσμο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας, έλαβε χώρα χθές το απόγευμα στον χώρο του Τεχνοπολις στο Γκάζι η εκδήλωση-έκθεση «Λέξεις και σκέψεις απ’ όλο τον κόσμο» η οποία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΑΚΤΟ και της ΜΕΤΑδράσης.

Η έκθεση περιλάμβανε ομιλίες από γλωσσολόγους καθηγητές και παρουσιάσεις των ιδιαιτεροτήτων της κάθε γλώσσας από εκπροσώπους οι οποίοι μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα προκάλεσαν το κοινό να προσπαθήσει να πει μαζί τους διαφοράς λέξεις με δύσκολη προφορά.

Πάνω από 100 αφίσες απεικόνιζαν διάφορα σοφά ρητά από την χώρα προέλευσής τους. Μεταξύ των άλλων χωρών ήταν και η Αλβανία, στην αφίσα της οποίας απεικονιζόταν μια φράση της Μητέρας Τερέζας « Έχω γεννηθεί στα Σκόπια, έχω σπουδάσει στο Λονδίνο, ζω στην Καλκούτα και εργάζομαι για όλους τους φτωχούς ανθρώπους του κόσμου πατρίδα μου είναι μια μικρή χώρα με το όνομα Αλβανία»

Η επιλογή αυτής της φράσης δεν είναι καθόλου τυχαία, διότι δείχνει με τον πιο απλό τρόπο πως τον άνθρωπο δεν μπορείς να τον περιορίσεις μέσα σε σύνορα. Ο άνθρωπος είναι αυτό το ων το όποιο αν το αφήσεις ‘’ελεύθερο’’ θα εκπλαγείς από το τι μπορεί να κάνει για να βελτιώσει την ζωή των συνανθρώπων του.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 25/2.Ειναι μια ευκαιρία για τους λάτρεις της γλώσσας να μάθουν τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητες τις οποίες έχουν πολλές γλώσσες μεταξύ τους.

Για το Albanians.gr: Nick B. Beido

1618678_711613712205079_43895926_n

1655866_417667555045364_123705515_n

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top