ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Lejohet hyrja dhe dalja në Greqi të emigrantëve të ligjëshëm gjatë 2014

ydt_01 (1)

Greqi. Me vendim të ministrit të Mbrojtjes të Qytetarit Niko Dhendhia,

lejohet gjatë gjithë vitit 2014 dalja dhe hyrja në Greqi i të gjithëve emigrantëve të cilët jetojnë në mënyrë të ligjëshme në Greqi, dhe kanë ikur nga Greqia brënda vitit 2014 për të vizituar vendilindjet e tyre.

VENDIMI

Me qëllim lehtësimin e  emigrantëve që jetojnë në mënyrë të ligjëshne në Greqi të cilët hyjnë në nenin 4  paragrafit. 4  Ν.4018/2011 (ΦΕΚ Α 215), lejohet nga datat 1-1-2014 deri në 31-12-2014 hyrja dhe dalja nga Greqia, nëqoftëse janë larguar nga vëndi (Greqia) për të vizituar vëndlindjet e tyre brënda këtij afati kohorë, dhe janë të paisur me VËRTETIM APLIKIMI që është në fuqi (ble veveosi)

Brënda këtij afati kohorë i jepet mundësia çdo emigranti pavarësisht nënshtetësisë, të vizitoi vendlindjen e tij dhe të hyj sërisht në Greqi më shumë se një herë brënda afatit kohorë.

Gjithashtu lejohet hyrja në Greqi e të gjithë emigrantëve që kanë ikur nga Greqia gjatë vitit 2013 me qëllim të vizitojnë vëndin e tyre dhe Vërtetimi i Aplikimit është akoma në fuqi.

Emigrantët duhen të jenë të paisur

1. Pashaportë ose dokument tjetër udhëtimi që është në fuqi

2. Vërtetim aplikimi që është në fuqi dhe tregon se janë dorëzuar të gjitha dokumentacionet për leje qëndrimi ose rinovimin e lejes të qëndrimit sipas paragrafit 4 të nenit 18 të ligjit Ν.3536/2007, ose Vërtetim Special sipas vendimeve numër 22037/01-10-2010 Κ.Υ. Α (Φ.Ε.Κ. 1629 Β΄).

Për albanians.gr

Gaston Sanxhaku

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top