ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Largohen emigrantët shqiptarë nga Greqia. 180000 emigrantë kanë ikur në Shqipëri.

Sipas një raporti të fundit, rreth 18-22% e emigrantëve shqiptarë që jetojnë dhe punojnë në Greqi, janë kthyer në Shqipëri. Bëhet fjalë për një numër rreth 180 mijë personazh.

Gazeta greke “Ta Nea”, thekson se, një fenomen i tillë ndodh për shkak të taksave të larta dhe rritjen e kostos së jetesës, shoqëruar kjo dhe me kufizimin e mundësive dhe papunësinë që shkon në 27.4%.

“Kriza financiare ka detyruar shqiptarët që të rikthehen në vendin e tyre si kurrë më parë. Pas shumë vitesh qëndrim në Greqi, pasi janë bërë kryefamiljarë, kthimi në atdhe nuk është e lehtë për të gjithë shqiptarët”, thuhet në raportin e ACIT-it (Albanian Center for Competitiveness and International Trade).

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top