ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Lajmërim për emigrantët Shqiptarë në Greqi

interviste nga albanians.gr ilias hronopoulos 10

Siç edhe kemi informuar ekskluzivisht  më datë 31 Dhjetor fillojnë nga puna Shërbimet me një ndalesë për emigrantët, ose të quajtura  ONE STOP SHOP. Këto shërbime do zëvëndësojnë zyrat aktuale ku aplikohet apo bëhet rinovimi i lejeve të qëndrimit .(Në fund të artikullit mund të gjeni se çfar është ONE STOP SHOP dhe në cilët drejtori do hyni sipas bashkisë që jetoni.)

Në kuadrin e hapjes të këtyre shërbimeve, dhe për të pasur informim më të mirë për emigrantët organizohet Konferencë për shtyp e cila është e hapur për të gjithë organizatat e emigrantëve por edhe për emigrantët, në të cilën do jepen shpjegime si dhe do përgjigjen pyetjet e mundëshme që do lindin.

Në këtë organizim merr pjesë dhe Portali www.albanians.gr.

Aktiviteti organizohet nga Shoqata e Punëtorëve të Drejtorisë të Decentralizuar të Athinës.

Më poshtë lexoni ftesën

Ftesë

Shoqata e Punëtorëve të Drejtorisë të Decentralizuar të Athinës (Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής) në bashkpunim me Organizatën Generation 2.0,  me Portalin Informatik për Shqiptarët në Greqi www.albanians.gr si dhe me Komintetin e Integrimit të Emigrantëve të  Bashkisë Koridhalo (Συμβούλιο Ενταξης Μεαταναστων (ΣΕΜ) Kορυδαλλου) ju fton të Hënën 30 Dhjetor në orën 16.00 në Konferencën për shtyp-konferencen informative me rastin e hapjeve të shërbimeve ONE STOP SHOP-Shërbime me një ndalesë për emigrantët.

Konferenca do organizohet në Qëndrën “BIOS” e cila ndodhet në rrugën PEIRAIOS 84 në Athinë (Afër IERA ODOS), në katin e parë.

Kordinator të Konferencës do jenë Ndërmjetësit Kulturorë Fatos Malaj dhe Nikos Odubitan

Pjesmarrja është e lirë.

Shënim për lexuesit dhe pjesmarrësit rreth aktivitetit.

Me ndihmën e organizatave të emigracionit dhe me iniciativën e Shoqatës të Punëtorëve në Drejtorinë e Decentralizuar të Athinës , do përkthehen në disa gjuhë dhe do ndahen tek qytetarët e vëndeve të treta, udhëzime për situatën e re që do krijohen në kuadrin e fillimit të punës të Shërbimeve të reja.

Tashmë bashkitë ndalojnë punën e tyre dhe të gjitha kopetencat e proçedurave të ligjërimit të emigrantëve do i kalojnë Drejtorive të Decentralizuara të Shtetit. Do jepen udhëzime për të shmangur sa është e mundur mundimin e emigrantëve ditët e para të funksionimit, si dhe do jepen përgjigje për pyetjet që do ngrenë pëfaqësuesit e Organizatave të emigrantëve ose vetë emigrantët.

Me pak fjalë do paraqitet realiteti me të cilin do të përballen emigrantët nga data 31/12/2013

Për Albanians.gr

Gaston Sanxhaku

LEXONI AKOMA

One stop Shop- shërbimi më i ri për emigrantët në Greqi

Më 31/12 hapen ONE STOP SHOP për emigrantët (Atikë)

Foto ekskluzive nga ambjentet e Shërbimeve One Stop Shop për emigrantët në Greqi

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top