Albanians.gr – Η σελίδα της Αλβανικής Κοινότητας Στην Ελλάδα

Shqip

Kthimet e shqiptarëve në Kakavijë, Athina: Zbatojmë me rigorozitet Shengenin

Situata e krijuar ditët e fundit në pikat kufitare me Shqipërinë është pasqyruar edhe në mediat greke. Ato thonë se “qytetarët shqiptarë kalojnë me pikatore”, duke vënë në dukje se ky fenomen është më i theksuar në Kakavijë, që përbën edhe pikën kryesore të kalimit kufitar me Shqipërinë.

Pala greke thotë se në Greqi nuk lejohet të hyjnë vetëm ata qytetarë shqiptarë që plotësojnë gjithë kushtet e marrëveshjes Schengen.

Kjo thuhet edhe zyrtarisht në një njoftim të publikuar mbrëmë nga ministria vendase e rendit, që pasqyron vizitën e Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë greke në Tiranë, të premten.

Duke iu referuar takimit të kryepolicit me ministrin e brendshëm të Shqipërisë, Saimir Tahiri, njoftimi i autoriteteve greke vë në dukje se “ministri shqiptar shtroi çështjen e kalimit të qytetarëve të vendit të tij drejt Greqisë. Drejtori i përgjithshëm i policisë nënvizoi se policia greke zbaton me rigorozitet detyrimet që burojnë nga marrëveshja Schengen, si dhe kriteret që kërkohen për hyrjen e shtetasve të vendeve të treta në hapësirën e zonës së Shengenit”.

24 orët e fundit në pikën kufitare të Kakavijës, qindra qytetarë janë ankuar se nuk janë lejuar të kalojnë ose janë kthyer mbrapsht nga autoritetet greke për mungesë dokumentacioni.

Burimi http://tvklan.al/kthimet-e-shqiptareve-ne-kufi-athina-zbatojme-me-rigorozitet-shengenin/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top