ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kthehen 500 shqiptarë në pikat kufitare gjatë dy ditëve

Shqipëri. Rreth 500 shqiptarë që dëshironin

të udhëtonin në Greqi, janë kthyer nga autoritetet greke në pikat kufitare të Kakavisl dhe Kapshticës. Më konkretisht 300 veta në Kapshticë dhe 200 në Kakavi.

 

Personat që janë kthyer janë qytetarë shqiptarë dhe jo emigrant të cilët duan të udhëtojnë në Greqi me pashaporten biometrike gjë që është e mundur që kur janë liberalizuar vizat.

Zyrtarisht pala greke kërkon garanci ekonomike 1500 euro. Pra çdo person që do të hyj në Greqi duhet të ketë 1500 euro. Kjo kërkesë e palës greke ka shpjegim dhe nuk është diçka e panjohur, një kërkesë e tillë ka ndodhur dhe disa muaj më përpara, por ky reagim masiv i autoritetetve Greke ka të bëj me ngjarjet në Përmet ku grindja mes Kishës Ortodokse dhe Bashkisë të Përmetit është kthyer tashmë në mollë sherri edhe mes dy vëndeve.

Dhe si gjithëmonë kur ka tencione dipllomatike mes dy vëndeve, pasojat e tencionit shfaqen menjëherë në pikat kufitare të Shqipërisë dhe Greqisë

 

LEXONI AKOMA


Çfar është garancia 1500 euro që kërkohet si garanci për të hyrë në Greqi

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapshticë e Kakavijë, gjendje kaotike. Ndalohen me dhjetra shqiptarë

 

 

 

 

 

 

 

Policia kufitare greke kthen shqiptarët: Nuk kanë para mjaftueshëm

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top