ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kryeministri Rama i bën thirrje biznesit grek për investime

Kryeministri Rama i bën thirrje biznesit grek për investime

Në vijim të takimeve me investitorët e huaj që operojnë në Shqipëri, Kryeministri Edi Rama, zhvilloi një bashkëbisedim me shoqatën e biznesmenëve grekë, ku i njohu ata me lehtësirat që ofron qeveria. Rama u bëri me dije sipërmarrësve grekë se qeveria po punon për forcimin dhe përmirësimin e klimës në vend dhe rimbursim automatik të TVSH-së për bizneset.

“Jemi shumë të vetëdijshëm që ka ende shumë për tu bërë në lidhje me klimën e biznesit, në lidhje me mjedisin ku operojnë sipërmarrësit, investitorët e huaj. Thithja e investimeve të huaja, objektiva jonë kryesore. Po shlyejmë borxhin me sipërmarrjen. Një kreditimi i realizuar në mënyrë brutale ka dëmtuar shtetin, besimin tek Shqipëri, të investitorëve të huaj dhe padyshim ekonominë e vendit. Ne do ti shlyejmë borxhet. Kemi shlyer 200 milion dollarë. Ne kemi marrë përsipër ti japim fund një historie të dhimbshme për biznesin, për rimbursimin automatik të TVSH-së për 60 ditë”- tha Rama.

Si provë bindëse se pse investitorët duhet të derdhin kapitalin e tyre në Shqipëri, Rama paraqiti dhe vlerësimin e fundit të Agjencisë së vlerësimit të cilësisë së kreditit Standard & Poor’s, e cila përmirësoi vlerësimin e situatës ekonomike në Shqipëri me parashikim të ndryshuar nga “negativ” në “të qëndrueshëm”.

Kryeministri Rama garantoi biznesmenët grekë se nuk do të përballen me ‘bakshishet’ e korrupsionit nëse do të investojnë në Shqipëri. Përfaqësuesi i sipërmarrësve grek Kujonas, ndërsa garantoi mbështetjen e vendit të tij, vlerësoi se Shqipëria dhe Greqia po ecin përpara ekonomikisht.

burimi www.shekulli.com.al

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top