ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kriza ekonomike Greke dhe emigrantët Shqiptarë në Greqi!

 

Erdhën në Greqi  për një të ardhme

 

Erdhën në Greqi  për një të ardhme

më të mirë për ta dhe fëmijët e tyre. Por kirza ekonomike që ka goditur Greqinë nga viti 2010, masat e rrepta ekonomike, kanë goditur rëndë emigrantët shqiptarë në Greqi

 

Si rregull emigrantët hyjnë në shtresat e ulta ose të mesme të një shoqërie. Kështu që ishte e llogjikshme që kriza ekonomike greke të godiste këtë pjesë të shoqërisë greke.

Sipas të dhënave zyrtare rreth 80000 emigrantë shqiptarë kanë ikur nga Greqia në dyvjeçarin 2011-2012. Gjithashtu studime e ngrejnë këtë numër në 180000 emigrantë shqiptarë të larguar nga Greqia  5 vjeçarin e fundit.

Ne si www.albanians.gr , si portali i parë dhe më i madh për shqiptarët në Greqi , kemi ndjekur me shumë kujdes këtë çështje me artikuj dhe referime të vazhdueshme.

Më poshtë mund të lexoni disa nga artikujt që kemi publikuar rreth kësaj çështje kaq të madhe e cila ka prekur me qindra bashkatdhetarë tanë në Greqi

 

Kriza godet rëndë emigrantët

https://albanians.gr/lajme/ekonomia/6908-kriza-godet-rende-emigrantet.html

 

Kriza Greke po dërrmon ekonominë e Shqipërisë

https://albanians.gr/lajme/ekonomia/6818-kriza-greke-po-derrmon-ekonomine-e-shqiperise.html

 

Largohen emigrantët shqiptarë nga Greqia. 180000 emigrantë kanë ikur në Shqipëri.

https://www.albanians.gr/lajme/emigracion/9157-largohen-emigrantet-shqiptare-nga-greqia-180000-emigrante-kane-ikur-ne-shqiperi-.html

 

75000 emigrantë Shqiptarë që jetojnë në Greqi janë kthyer në Shqipëri për shkak të krizës ekonomike

https://albanians.gr/lajme/sociale/6607-75000-emigrante-shqiptare-qe-jetojne-ne-greqi-jane-kthyer-ne-shqiperi-per-shkak-te-krizes-ekonomike.html

 

17 % e emigrantëve shqiptarë braktisin Greqinë

https://www.albanians.gr/lajme/ekonomia/8693-17–e-emigranteve-shqiptare-braktisin-greqine.html

 

Emigrantët e kthyer në kërkim të punësimit

https://www.albanians.gr/lajme/emigracion/8692-emigrantet-e-kthyer-ne-kerkim-te-punesimit.html

 

35 mije emigrante shqiptare te rikthyer, po punojne tokat e djerra

https://albanians.gr/lajme/sociale/7641-35-mije-emigrante-shqiptare-te-rikthyer-po-punojne-tokat-e-djerra.html

 

Emigrantët kthehen nga Greqia dhe hapin biznese në Shqipëri. VIDEO

https://www.albanians.gr/lajme/emigracion/8673-emigrantet-kthehen-nga-greqia-dhe-hapin-biznese-ne-shqiperi-video.html

 

ARTIKUJ NË GJUHËN GREKE

Ελληνική οικονομική κρίση και Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top