Albanians.gr – Η σελίδα της Αλβανικής Κοινότητας Στην Ελλάδα

Shqip

Kotzias: Greqia me fat që ka emigrantë Shqiptarë

Në një konferencë të përbashkët për mediat me homologun shqiptar, Kotzias ka zgjedhur ta nisë fjalën e tij me vlerësimet shumë pozitive për emigrantët shqiptarë në Greqi, të cilët ministri i Athinës zyrtare, i sheh si urën lidhëse të bashkëpunimit dhe përmirësimit të marrëdhënieve të mëtejshme mes dy vendeve.

“Duhet të filloj jo nga Shqipëria por nga shqiptarët që jetojnë atje. E them gjithmonë se ne jemi me fat që kemi bashkëqytetarë të tillë të cilët janë njerëz me kulturë dhe me frymë bashkëpunimi duke sjellë rezultate kanë tendencën të kenë një ngritje shoqërore. Jemi me fat që kemi emigrantë të tillë. Me ligjin e ri emigrantët dhe kryesisht fëmijët e tyre janë ajo hallkë lidhëse mes dy vendeve tanë, janë e ardhmja e marrëdhënieve tona. Gjithmonë në klasat e universiteteve shqiptarët janë 5-10 studentë dhe janë të hapur për rrugë të reja në jetën e tyre, unë i vlerësoj dhe i dua shumë studentët shqiptarë që studiojnë atje. Jam me fat që si profesor kam pasur studentë të mirë nga Shqipëria, është fryma e një populli që do të hapë rrugë të së ardhmen”, u shpreh Kotzias.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top