ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κομισιόν: Έγκριση της συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και της εταιρίας διαχείρισης του ΤΑΡ, ως σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

[maxbutton id=”5″]

Ο Trans Adriatic Pipeline είναι το ευρωπαϊκό σκέλος του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, που έχει στόχο να συνδέσει την αγορά της ΕΕ με νέες πηγές φυσικού αερίου. Με αρχική δυναμικότητα 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως, ο αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το πεδίο Shah Deniz II στο Αζερμπαϊτζάν στην αγορά της ΕΕ από το 2020.

Ο TΑΡ θα διατρέχει τα ελληνικά σύνορα με την Αλβανία προς την Ιταλία, κάτω από την Αδριατική Θάλασσα. Ο κατασκευαστής και διαχειριστής του αγωγού είναι ο Trans Adriatic Pipeline AG (TAP), μια κοινοπραξία διαφόρων εταιρειών ενέργειας. Ο TAP θα επενδύσει 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα πέντε ετών στο πρόγραμμα, εκ των οποίων 2,3 δις ευρώ στην Ελλάδα.
Πηγή: http://www.cnn.gr/news/ellada/story/23881/egkrisi-tis-symfonias-gia-ton-agogo-tar-apo-tin-komision#ixzz41vqzhwG5

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top