ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κομισιόν: Αύξηση των αιτούντων άσυλο από την Αλβανία

Μεγάλη αύξηση των αιτούντων άσυλο

Μεγάλη αύξηση των αιτούντων άσυλο από την Αλβανία στο χώρο Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Η τελευταία έκθεση της, σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνει μια αύξηση της τάξης του 74% των αιτούντων άσυλο από την Αλβανία σε 5 χώρες του χώρου Σένγκεν (Γερμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Ελβετία και Λουξεμβούργο).

 

Ο συνολικός αριθμός των αιτούντων άσυλο από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων σε αυτές τις πέντε χώρες, μειώθηκε κατά 44% τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

 

Όμως, σύμφωνα με την έκθεση, σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι αιτούντες άσυλο από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 51%, ενώ αυτοί από την ΠΓΔΜ, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο μειώθηκαν.

 

H έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει καταγράψει τη ροή των αιτούντων άσυλο την περίοδο από 31 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι 3 Φεβρουαρίου 2013.

 

Σύμφωνα με την έκθεση ο κύριος προορισμός εξακολουθεί να είναι η Γερμανία, η Σουηδία, το Βέλγιο, η Ελβετία και το Λουξεμβούργο.

 

Πηγή www.kathimerini.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top