ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοινό μέτωπο 5 δημάρχων κατά του ρατσισμού

Κίνηση κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού συγκροτούν οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γ. Καμίνης, Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρης, Πατρέων, Γ. Δημαράς, Ιωαννιτών, Φ. Φίλιος και Βόλου, Π. Σκοτινιώτης.

Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν μετά το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στα τέλη Μαΐου, οι πέντε δήμαρχοι πήραν κοινή θέση απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας, ενώ δήλωσαν υπέρ των ανοικτών και εξωστρεφών πόλεων.

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο με τίτλο «1.000 λέξεις για την αυτοδιοίκηση-2,5 χρόνια μετά» οι δήμαρχοι αναφέρουν:

“Στηρίζουμε όχι μόνο την αποδοχή της διαφορετικότητας αλλά και την ανάδειξή της ως πολιτισμικής έκφρασης και ως συγκριτικού πλεονεκτήματος μιας δεκτικής και ανοιχτής κοινωνίας πολιτών και είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε κάθε μορφή διακρίσεων.

Το εγχείρημα για ανοιχτές, ανεκτικές και εξωστρεφείς πόλεις βασίστηκε κατά κύριο λόγο στη φυσιογνωμία των παρατάξεών μας για αποδοχή της πολύχρωμης πολιτισμικής κληρονομιάς, της πολυπολιτισμικότητας και της διαφορετικότητας. Οι δράσεις αυτές ικανοποιούν τις προγραμματικές διακηρύξεις μας και επιβεβαιώνουν στην πράξη την ιδεολογική και πολιτική μας αντίθεση στον ρατσισμό, στη βία, στην ξενοφοβία και στον εθνικισμό”.

Σε άλλο σημείο του κειμένου τονίζουν: “Η θεμελιώδης θέση υπέρ ενός πολυεπίπεδου και ανοιχτού διαλόγου, απαλλαγμένου από ιδεοληψίες, στενότητες, τοπικισμούς, ξενοφοβία και εθνολαϊκιστικούς μύθους, συνηγορεί υπέρ μιας φιλοσοφίας που επιδιώκει τη συνεννόηση σε τοπικό, εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

 

Πηγή www.news247.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top