ΑΛΒΑΝΙΑ

«Κλείνει» η Γερμανία για τους οικονομικούς μετανάστες από την Αλβανία, το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο

«Ασφαλείς χώρες προέλευσης» κηρύσσει η γερμανική κυβέρνηση την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και το Μαυροβούνιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης αιτήσεων και απέλασης, στο πλαίσιο γενικευμένης μεταρρύθμισης των κανόνων χορήγησης ασύλου για ορισμένες κατηγορίες αιτούντων προκειμένου το Βερολίνο να ανταποκριθεί καλύτερα στην προσφυγική κρίση.

Τα σχετικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή στις αρχές Νοεμβρίου αφού προηγουμένως συζητηθούν και ψηφιστούν από το Κοινοβούλιο.

Η Γερμανία σχεδιάζει επίσης να περιορίσει το ύψος της οικονομικής βοήθειας που χορηγεί στους πρόσφυγες ώστε να καταστεί η χώρα «λιγότερο ελκυστική» για τους οικονομικούς μετανάστες.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 περίπου τέσσερις στους δέκα [ποσοστό 40%] ανθρώπους που ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία κατάγονταν από χώρες των Βαλκανίων.

Η πιθανότητα να εγκριθεί το αίτημά τους είναι μικρότερη του 1%. Καθώς φέτος αναμένονται στη χώρα 800.000-1.000.000 αιτούντες άσυλο -εκατοντάδες χιλιάδες εξ αυτών από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, άνθρωποι που διαφεύγουν από εμπόλεμες ζώνες- οι μετανάστες από τις βαλκανικές χώρες συμβάλλουν στην «ασφυξία» του συστήματος υποδοχής των προσφύγων.

ΠΗΓΗ http://news.in.gr/world/article/?aid=1500029206

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top