ΑΛΒΑΝΙΑ

Κοινή συνεδρίαση κυβερνήσεων Αλβανίας Κοσόβου

Κοινή συνεδρίαση πραγματοποήθηκε χτες μεταξύ των  κυβερνήσεων Αλβανίας Κοσόβου. Οι δυο χώρες υπέγραψαν 11 συμφωνίες και μνημόνια οικονομικής συνεργασίας, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινής αγοράς.  Οι συμφωνίες αυτές υπεγράφησαν μετά τη δεύτερη κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων των Τιράνων και της Πρίστινας.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα  χαρακτήρισε πολύ σημαντική την χτεσινή συνάντηση, η οποία σύμφωνα με τον Έντι Ράμα είναι ένα ακόμα βήμα στην ενίσχυση της συνεργασίας που ανέλαβαν οι δύο κυβερνήσεις.
“Οι κυβερνήσεις μας πρέπει να άρουν όλα τα εμπόδια, ώστε η οικονομική συνεργασία να είναι πολύ πιο αποδοτική” δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ίσα Μουστάφα.

Ο Έντι Ράμα χαρακτήρισε ως κυνική και αδικία προς το Κόσοβο την  διατήρηση του Κοσόβου, υπό το καθεστώς της βίζας.  “Παραβιάζει όχι μόνο την αξιοπρέπεια του Κοσόβου, αλλά της ίδιας της Ευρώπης, αποτελεί ντροπή για την ΕΕ” δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top