ΑΛΒΑΝΙΑ

Κύμα μετανάστευσης από την Αλβανία 20.000 άτομα ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο

Xιλιάδες Αλβανοί φεύγουν από τη χώρα με την πεποίθηση ότι θα εξασφαλίσουν πολιτικό άσυλο σε δυτικές χώρες. Το κύμα φυγής αυξήθηκε σημαντικά το τελευταίο δεκαπενθήμερο και προκαλεί ανησυχία, καθώς μετά το Κοσσυφοπέδιο το φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης μεταφέρθηκε και στην Αλβανία.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τα στοιχεία που δίνουν οι επίσημες αλβανικές αρχές, αγγίζουν τις 20 χιλιάδες άτομα, με καταγωγή κυρίως από το βόρειο και βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, παρενέβη σήμερα χαρακτηρίζοντας το φαινόμενο έργο εγκληματικών κυκλωμάτων και επανέλαβε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν δέχονται οικονομικούς μετανάστες.

Ο γενικός δευθυντής της αλβανικής αστυνομίας, Χακί Τσιάκο, απέδωσε το κύμα φυγής των Αλβανών, σε έργο συγκεκριμένων κυκλωμάτων, που όπως είπε, συνδέπνται με τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία. Μάλιστα, ο κ. Τσιάκο ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς να πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους, σε όσους Αλβανούς επιχερούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

 

[maxbutton id=”1″]

 

ΠΗΓΗ http://www.newsbeast.gr/world/arthro/811380/kuma-metanasteusis-apo-tin-alvania-pros-ti-dusi/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top