ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το «φύλλο των επιζώντων» της Charlie Hebdo

Οι επιζήσαντες της επίθεσης στη Charlie Hebdo κυκλοφόρησαν σήμερα το πρώτο φύλλο της εφημερίδας τους μετά τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία τα τους, σκιτσάροντας στην πρώτη σελίδα τον Μωάμεθ να δακρύζει λέγοντας πως «όλα συγχωρούνται».

Από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία, πολυάριθμες εφημερίδες στον κόσμο αναπαρήγαγαν αμέσως αυτό το πρωτοσέλιδο. Ωστόσο, το πορτρέτο του προφήτη, ο οποίος κρατάει την επιγραφή Je suis Charlie, προκαλεί περαιτέρω αναταραχή στον μουσουλμανικό κόσμο.

Η δημοσίευση αυτών των «προσβλητικών έναντι του προφήτη» σκίτσων θα «υποκινήσει το μίσος», προειδοποίησε την Τρίτη το πανεπιστήμιο Αλ-Άζχαρ, ένας από τους εγκυρότερους θεσμούς του σουνιτικού Ισλάμ, το οποίο έχει την έδρα του στην Αίγυπτο.

Στη Γαλλία, οι κύριες μουσουλμανικές οργανώσεις κάλεσαν την κοινότητα «να διατηρήσει την ηρεμία της» και «να σεβαστεί την ελευθερία της γνώμης» ενώ η μεγαλύτερη γαλλική σατιρική εφημερίδα, η “Κανάρ Ανσενέ”, αποκάλυψε πως δέχθηκε απειλές την επομένη της σφαγής στο Charlie Hebdo.

http://www.koutipandoras.gr/article/131199/kykloforise-fyllo-ton-epizonton-tis-charlie-hebdo

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top