ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kërcënojnë me dëbim në Shqipëri jetimin 14 vjeçar

Me dëbim në Shqipëri duket se rrezikon një fëmijë 14 vjeçar, i cili duket ka rënë viktimë keqtrajtimi dhe dhune psikollogjike në Jetimoren Bashkiake të Korfuzit. Djali me urdhër të prokurorisë është dërguar në qëndrën e mbajtjes të emigrantëve në Konicë.

14 vjeçari bashke me dy vëllezërit e tij është braktisur nga prindërit e tij në jetimore.

Qytetarë dhe arsimtarë të Korfuzit denoncuan se fëmija ka rënë viktimë keqtrajtimi dhe dhune psikollogjike nga personeli i jetimores.  Por siç shkruan gazeta Elefterotipia, në vënd se të merren masa për personelin e jetimores , Drejtësia ka vënë në shënjestër 14 vjeçarin, dhe në disa raste edhe qytetarër që kanë bërë denoncimin, sensibilizimi i tyre për 14 vjeçarin është quajtur pedofili.

Kjo çështje tepër serioze është ngritur në Parlament nga deputeti i Sirizës Stefanos Samuilis, por deri tani nuk ka asnjë përgjigje zyrtare nga ministritë përkatëse. Siç deklaroi deputeti “14 vjeçari denoncoi dhunën e ushtruar mbi të, por në fund përfundoi i akuzuar”

Organet e jetimores deklaruan se për 14 vjeçarin ishin vënë re shënja jo të mira në sjelljen e tij, dhe prandaj u detyruan ta largonin nga jetimoria, por siç deklaroi në parlament deputeti i Siriza, është marrë më përpara vendimi i Prokurorisë për largimin e 14 vjeçarit nga jetimoria sesa e drejtorisë të kësaj të fundit.
Vjen për tu theksuar se është e pakonceptueshme që një jetimore nuk arrin të siguroi leje qëndrimi për fëmijët që jetojnë aty.

Për Albanians.gr

Gaston Sanxhaku

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top