ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κέντρο πληροφοριών στην Κακαβιά από την ελληνική και την αλβανική αστυνομία

Στην ίδρυση κέντρου ανταλλαγής πληροφοριών στην Κακαβιά αναμένεται να προχωρήσουν η ελληνική κι η αλβανική αστυνομία, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να αντιμετωπίσουν καλύτερα το διασυνοριακό έγκλημα.

Η ιδέα για το κέντρο της Κακαβιάς ήταν ένα από τα αποτελέσματα κοινής συνάντησης αξιωματικών Ελλάδας κι Αλβανίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Για την ελληνική πλευρά μείζον θέμα είναι η σύλληψη 590 Αλβανών που κατηγορούνται για σωρεία εγκληματικών ενεργειών στην Ελλάδα και κρύβονται στη Αλβανία.

Κρίσιμο θέμα θεωρούνται ακόμη τα χιλιάδες ΙΧ και φορτηγά που έχουν κλαπεί από την Ελλάδα και τα οποία, αφού αλλοιωθούν τα στοιχεία τους και «ταξινομηθούν» Αλβανία, κυκλοφορούν σαν νόμιμα.

Οι αλβανοί αστυνομικοί ζήτησαν «διαρκή και στενή συνεργασία και άμεσο δίαυλο ανταλλαγής πληροφοριών με τις ελληνικές αρχές για θέματα εγκληματικών δραστηριοτήτων από αλβανούς και όχι μόνο υπηκόους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η σπουδή των στελεχών της αλβανικής αστυνομίας σχετίζεται με τις πιέσεις που ασκούνται στη Αλβανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από τις ΗΠΑ για να περιορίσει τη δράση της αλβανικής μαφίας ως προαπαιτούμενο για να ακολουθήσουν οι διαδικασίες ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά να υπάρξει και οικονομική βοήθεια.

Σημειώνεται ότι για την ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται κρίσιμο ζήτημα η «τύχη» των 590 αλβανών πανικών -ορισμένοι προέρχονται και από την απόδραση στις φυλακές Τρικάλων το 2012- που ζουν… ανενόχλητοι και «επενδύουν» τα έσοδά τους από εγκληματική δραστηριότητα Αλβανία.

Επιπλέον υφίσταται θέμα και σύλληψης άλλων περίπου 200 ποινικών καταζητούμενων από την Αλβανία που έχουν «χαθεί» στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ http://www.zougla.gr/greece/article/kentro-pliroforion-stin-kakavia-apo-tin-eliniki-ke-tin-alvaniki-astinomia

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top