ΑΛΒΑΝΙΑ

Κέντρο υποδοχής στην Κακαβιά σχεδιάζει η Αλβανία

Κέντρο υποδοχής στην Κακαβιά σχεδιάζει η Αλβανία

[maxbutton id=”5″]

λείνει η Βαλκανική οδός διαφυγής προς την Ευρώπη για τους χιλιάδες πρόσφυγες που μένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, μετατρέποντας ολόκληρη την χώρα, σε ένα απέραντο hotspot.

Η μοναδική χώρα, που δείχνει πρόθυμη να υποδεχθεί πρόσφυγες είναι η γειτονική μας Αλβανία, η οποία μάλιστα προχωρά στην απαραίτητη προετοιμασία.
Ήδη φαίνεται ότι έχει γίνει η επιλογή των χώρων για την προσωρινή φύλαξη των προσφύγων που θα φιλοξενήσει, άγνωστο για πόσο διάστημα.

Κέντρο υποδοχής στην Κακαβιά σχεδιάζει η Αλβανία

Αυτό που προκαλεί ωστόσο μεγάλη ανησυχία, είναι η διακήρυξη που δημοσίευσε στον αλβανικό τύπο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η δημοσίευση έγινε προ ημερών, στην αγγλική γλώσσα και μέσω αυτής αναζητούνταν σπίτια και διαμερίσματα στη νότια Αλβανία, κυρίως στην περιοχή του Αργυροκάστρου, αλλά και χώρος για την δημιουργία κέντρου πρώτης υποδοχής (hotspot) στην περιοχή της Κακαβιάς, εντός του Αλβανικού εδάφους

Πριν λίγες μέρες η υπουργός Άμυνας Μίμη Κοδέλι. μιλώντας στην Επιτροπή Ασφάλειας της αλβανικής Βουλής,  ξεκαθάρισε ότι αυτό προκύπτει από τις επιθυμίες των ίδιων των προσφύγων, οι οποίοι, όπως είπε, δεν θέλουν να μείνουν μονίμως στην Αλβανία, όπως σε καμιά χώρα της Βαλκανικής.
Για το σκοπό αυτό, ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους ομολόγους της Ιταλίας, του Μαυροβουνίου, των Σκοπίων, της Κροατίας κ.λπ., με σκοπό την επίτευξη συνεργασίας στη διαδικασία μετάβασης των προσφύγων στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ http://www.ioannina24.gr/ipeirotika-nea/eidiseografia/ipeirotiki-epikairotita/kleinei-i-balkaniki-odo%E2%80%A6-kentro-ipodoxis-stin-kakabia-sxediazei-i-albania

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top