ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι κάτοικοι στα Σπάτα Αττικής δεν γουστάρουν τα παιδιά με αλβανική καταγωγή να μαθαίνουν την γλώσσα τους

Οι κάτοικοι στα Σπάτα Αττικής δεν γουστάρουν τα παιδιά με αλβανική καταγωγή να μαθαίνουν την γλώσσα τους

Σύμφωνα με το blog Ανατολική Ακτή Αττικής, στις 21 Φεβρουαρίου που τυχαίνει να είναι και η  Διεθνής Ημέρα Μητρικής Γλώσσας, σταμάτησαν τα μαθήματα μητρικής γλώσσας για παιδιά αλβανικής καταγωγής που ζούνε στα Σπάτα, τα οποία γίνονταν σε αίθουσα του 1ου δημοτικού του δήμου από τις 22 Ιανουαρίου. Η διακοπή των μαθημάτων ήταν αποτέλεσμα αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.

Οι αντιδράσεις κάποιων κάτοικων της περιοχής για τα μαθήματα αλβανικών, είχε διαφανεί από την αρχή των μαθημάτων ότι θα έχουν αποτέλεσμα, όταν στην συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Σπάτων στις 6 Φεβρουαρίου,  εγκρίθηκε ομόφωνα απόφαση (με αριθμό 4/2017) σύμφωνα με την οποία, όταν πρόκειται να διατεθούν κτιριακές εγκαταστάσεις του δήμου εντός χωρικών ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων, αυτό (δηλαδή το τοπικό συμβούλιο) να λαμβάνει γνώση «καθώς και να προωθεί τα αιτήματα στον Δήμαρχο για την τελική έγκρισή τους»

Η αιτιολόγηση της απόφασης έλεγε οι μπορεί η διάθεση των δημοσίων κτιρίων να δημιουργήσει πολιτικοκοινωνικές αντιδράσεις (!?) που θα βλάψουν τη Δημοτική Ενότητα Σπάτων, όποτε θα πρέπει η απόφαση για να δοθεί κάποιο δημόσιο κτίριο να λαμβάνεται από τον Δήμαρχο.

Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, που δεν λαμβάνει υπόψιν της καθόλου τα αρμόδια δημοτικά όργανα όπως την Επιτροπή παιδείας, ήταν να σταματήσουν τα μαθήματα μητρικής γλώσσας για τα παιδιά αλβανικής καταγωγής, μέχρι να λάβει ο δήμαρχος περισσότερα στοιχεία από το υπουργείο παιδείας σχετικά με τα μαθήματα. ‘Ηδη διερευνάται το ενδεχόμενο να συνεχιστούν τα μαθήματα σε άλλο χώρο.

Το οξύμωρο είναι ότι στην δημοτική ενότητα Αρτεμιάδης που ανήκει στον ίδιο δήμο με τα Σπάτα, τα μαθήματα των Αλβανικής καταγωγής παιδιών γίνονται κανονικά.

ΠΗΓΗ http://luben.tv/stream/105889

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top