ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κασιδιάρης: “Ρατσιστική η αναφορά στον βίαιο χαρακτήρα μου”

“Απαράδεκτη, αντιδικονομική, αντισυνταγματική έως και ρατσιστική” χαρακτηρίζει ο προφυλακισμένος βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης, την επίκληση ανακριτριών και Εισαγγελέα της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής στο ένταλμα προσωρινής του κράτησης σε “ποιοτικά στοιχεία” του χαρακτήρα του, σε προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο Εφετών ζητώντας την άρση της κράτησής του.

Ο βουλευτής, που ζητά από το Συμβούλιο Εφετών να δεχθεί να είναι «παρών» κατά τη συζήτηση της προσφυγής του, χαρακτηρίζει «ανυπόστατη» την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, για την οποία κρίθηκε την περασμένη Πέμπτη προφυλακιστέος από τους δικαστικούς λειτουργούς που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Με την προσφυγή του, ο Ηλίας Κασιδιάρης ζητά συγκεκριμένα, είτε την άρση της προσωρινής του κράτησης ή την αντικατάσταση της με ηπιότερους όρους από εκείνους που του επιβλήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο για τη βασική κατηγορία, δηλαδή χρηματική εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Στην προσφυγή του, που κατατέθηκε δια του συνηγόρου του, Ν. Αντωνιάδη, ο κατηγορούμενος βουλευτής χαρακτηρίζει “αδιανόητο” να διατάσσεται προσωρινή κράτηση με γνώμονα “τον επικαλούμενο ‘βίαιο’ χαρακτήρα” του.
Υποστηρίζει, επίσης, ότι η αναφορά αυτή “είναι βαρύτατα προσβλητική της προσωπικότητας μου”. Μάλιστα, προς επίρρωση του ισχυρισμού του, ότι η αναφορά σε “ποιοτικά στοιχεία του χαρακτήρα μου” είναι όπως αναφέρει “έως και ρατσιστική”, επικαλείται παλαιότερη δήλωση του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, για την “ποιότητα των μεταναστών” που δέχεται η Ελλάδα.
“Φοβάμαι δε, ότι τέτοιες αναφορές σε ανθρώπινα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τελευταία φορά τα διαβάσαμε στις δηλώσεις του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης και εκ των πρωτεργατών της δίωξης μου, κ. Νίκου Δένδια την 30.1.2014”, Ηλίας Κασιδιάρης.

ΠΗΓΗ http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/apofylakish_zhta_o_h_kasidiarhs_ratsistikh_h_anafora_ston_viaio_xarakthra_moy.2926964.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top