ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καναδάς: Κυβέρνηση με μετανάστες

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Τζάστιν Τριντό ορκίστηκε πρωθυπουργός του Καναδά χθες, θέτοντας τέλος σε μια δεκαετία σχεδόν συντηρητικών κυβερνήσεων και διορίζοντας μέλη της κυβέρνησης άτομα από διαφορετικές εθνικές μειονότητες και, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, με ισοδύναμο αριθμό ανδρών – γυναικών.

[maxbutton id=”5″]

Ο 43χρονος Τριντό, ξεκίνησε τη θητεία του εν μέσω κριτικής για την προσπάθειά του να συμπεριλάβει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ατόμων, μερικοί από τους οποίους δεν έχουν καθόλου πολιτική εμπερία, στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο είναι 30μελές και μικρότερο προηγουμένων κυβερνήσεων.

«Είναι απίστευτη η χαρά μου να βρίσκομαι ενώπιόν σας εδώ σήμερα για να παρουσιάσω στον Καναδά ένα υπουργικό συμβούλιο που μοιάζει με τον Καναδά» είπε ο Τριντό στους δημοσιογράφους μετά τις ορκωμοσίες των υπουργών του, που περιλαμβάνουν μετανάστες, αυτόχθονους, θρησκευτικές μειονότητες, έναν τετραπληγικό και 15 γυναίκες.

ΠΗΓΗ : http://www.multi-news.gr/thetoc-kanadas-kivernisi-metanastes-tetrapligiko-15-ginekes/#ixzz3qiEWcZc7

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top