ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμπανάκι για την Αλβανική οικονομία από τον οίκο Moody’s

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s προχώρησε σε ανησυχητικές επισημάνσεις για την αλβανική οικονομία, λέγοντας ότι τα υψηλά επίπεδα δημοσίου χρέους, προβληματίζουν και προκαλούν ανησυχία. Η ανάπτυξη στη χώρα δεν έχει τον δυναμισμό που απαιτείται, κάτι που δεν θα αλλάξει τα χρόνια που έρχονται, οπότε το «Β1» των κρατικών ομολόγων της Αλβανίας θα μπορούσε να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

 

«Η χώρα εξακολουθεί να δηλώνει χαμηλά εισοδήματα, η οικονομία παραμένει μικρή και περιορισμένη, με μια εξαγωγική βάση που βασίζεται στης εμπορικές σχέσεις με τις χώρες της Ευρωζώνης. Η οικονομική δραστηριότητα το 2012 έχει επιβραδυνθεί σημαντικά και η ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει υποτονική», περιέχεται στην έκθεση που στόχο έχει να αιτιολογήσει τις προειδοποιήσεις.

 

Στα θετικά της αλβανικής οικονομίας σύμφωνα με τον οίκο, συγκαταλέγεται η γενική σταθερότητα των τιμών τα τελευταία χρόνια που έχει εξασφαλίσει σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία και η «συνετή» όπως χαρακτηρίζεται νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Αλβανίας. Επίσης, η ανθεκτικότητα γενικά που δείχνει η οικονομία της χώρας στη διεθνή οικονομική κρίση.

 

Πηγή www.defence-poiont.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Moody’s: Borxhi i Shqipërisë, i rrezikshëm

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top